Asya-Pasifik Orijinal Youtube Başkanı Nadine Zylstra
“Sık sık depresyonda hissediyorum, ama parlak tarafımı göstermeye çalışıyorum.” (BTS, Jin)
Mart ayında piyasaya sürülen “Burn the Stage” adlı Bangtan belgeseli, üyelerin bize göstermedikleri diğer yüzlerini anlatıyor. Sahnenin ardındaki asıl sahne, koreografi ile seslerini stabil tutmaya çalışırken yorgunlukla mücadelelerini gösteriyor. 300 gün süren yurt dışı turlarını kaydeden BTS, bunları sadece YouTube aracılığı ile ortaya sundu. Bölümler sadece ücretli abonelerin izleyebileceği bir platform olan YouTube Red’de yayınlandı. Bu serinin daha sonra filme dönüştürülüp 15 Ekim’de izleyici ile buluşturulmasına karar verildi.
Salı günü BTS, daha önce Big Bang’den G-Dragon’un belgeselini yayınlayan, YouTube’un Asya ve Pasifik bölgesindeki orijinal içeriğini yönetmekten sorumlu olan Nadine Zilstra (45) ile tanıştı. Nadine Zilstra, ‘Top Management’ isimli orjinal YouTube dramasının yapım sunumu için Kore’yi ziyaret eden bir ARMY olduğunu dile getirdi. YouTube’un uzun bir süredir Bangtan ile iletişim kurduğundan ve başarısının şaşırtıcı olmadığından bahsetti.
– Bangtan belgeseli nasıl başladı?
“Bangtan, uzun zamandır YouTube’da benzersiz bir yer tutuyor. Yıllarca işbirliği için ikna etmeye çok çalıştık ve bu süre zarfında Bighit, denizaşırı tur sürecini gerçeğe dönüştürmek istediğini ileri sürdü. Billboard ödünü kazanmadan çok önceydi.”
– Sana göre performans nasıldı?
“İlk bölüm 18 milyon izlenme kaydetti. İzlenmelerin %85’inden fazlası denizaşırı ülkelerden olmuştu.”
Burn The Stage çekimlerini bitiren üyeler birlikte içiyorlar. Nadine Zilstra, “Gerçek yaşamlarına en yakın görüntüyü göstermek için senaryosuz bir belgesel seçtik.” dedi.
– Sadece BTS değil, G-Dragon’un belgeseli de YouTube üzerinden tanıtıldı. Neden bir yayın şirketi yerine YouTube seçildi?
“YouTube’un ayda sadece 1.8 milyar kullanıcısı var. Hayranlarınızla dünyanın herhangi bir yerinde bağlantı kurabilirsiniz.”
– Kore’nin idol grubu kültürü garip miydi?
“Farklı şekillerde konuşmak eğlenceliydi. BTS’i tanıtırken şirket, üyeleri temsil eden bir isim koymaya karar verdi. Başkaları bunu anlamazken, hayranlar BTS olduğunu hemen anladı ve sosyal medyayı ele geçirdi.”
– Geçen yılın Nisan ayında, Big Bang’in eğlence içerikleri ‘Run, Big Bang!’ yayınlandı. ABD dışında başka ülkelerde yapılan ilk orijinal içerikti. Kore’yi neden tercih ettiniz?
“YouTube, dünya genelinde rezonans edecek içerikler istiyor. Korece içerikler tüm dünyada zaten çoktan seviliyor. Üreticiler, aktörler, şarkıcılar ve YouTube içerik oluşturucuları en iyi içerikleri üretiyor. Böyle sağlam bir varlığa sahip bir pazar yok.”
– ABD’nin hangi orijinal içeriği başarılı oldu?
“50. doğum gününü kutlamak için bir helikopterde Will Smith bungee jumping’in canlı görüntülerini yayınladık ve tepki patlayıcıydı.”
YouTube’un baş işletme sorumlusu Robert Kinsl, Psy’ın “Gangnam Style” şarkısını örnek olarak gösterdi: “Kültür akışı, internet girişinden ötürü tarihte ilk kez doğudan ve güneyden başladı.”
“Bu kelimenin tam anlamıyla bir devrilme noktasıydı. Psy’dan başlayarak, Korece içerikler denizaşırı ülkelerde patlayıcı oranlarda genişlemeye başladı.”
– Hoşunuza giden herhangi bir Koreli YouTube kanalı var mı?
“Web draması Love Playlist’i izlemekten zevk alıyorum. Çok fazla Koreli içerik gördüm, şimdi biraz daha Korece anlayabiliyorum. ”
Kaynak: Naver
K-Magazin haber kategorisi, Güney Kore’de magazin içerikli tüm haberlerin bulunduğu ana magazin haber kategorisidir.