Netizenler tarafından ortaya atılan bir teoriye göre üçüncü jenerayonun en popüler gruplarının beşinci başlık şarkılarının tanıtımı yapılıyor ve gruplar karşılaştırılıyor.
Teorinin ismi ‘Üçüncü Jenerasyonun En Popüler Kız Gruplarının Beşinci Başlık Şarkısı‘ şeklinde. Teorinin temel noktasında en popüler üç kız grubu TWICE, Red Velvet ve G-Friend‘ın beşinci şarkılarının şirketler tarafından bilerek kötü yorum alma ve beğenilmemeye yönelik olduğu. Teorinin detayları şu şekilde;
Öncelikle Red Velvet‘ın tanıtımları üzerinde duruluyor. Grup “Happiness”, “Be Natural”, “Ice Cream Cake” ve “Dumb Dumb” şarkılarının yayınlanmasında olumlu eleştiriler alırken 07 Temmuz’da yayınlanan “One of These Nights” şarkıları ile “müzik listelerinde Red Velvet’ın en kötü şarkısı olarak yer alıyor.”. Hatta Red Velvet’ın anti-hayranları “Fail Month Fail Day” Başarısız Ay Başarısız Gün” olarak isimlendirdiler.
Teori serisinin ikinci kız grubu ise G-Friend ve grubun “Glass Bead” ile çıkının ardından “Me Gustas Tu”, “Rough”, “NAVILLERA” yani ilk dört başlık şarkıları hem olumlu yorumlar alırken hem de beğenilmişlerdi. Ancak “Fingertip” ile grup konsept değişikliğine gitti. Ve “Me Gustas Tu” ile 10,000,000 stream yapılan grup olarak tanınan grubun bu konsept değişikliğinin ardından teoriye göre “Grubun listelerdeki durumu konsept değişikliği ile düştü.” teori iddiası ortaya atıldı.
Son olarak TWICE kısa bir süre önce dördüncü mini albümünde yer alan başlık şarkısı “Signal” ile geri dönüş yapan grup bu geri dönüşünde yoğun eleştiri aldı. Ancak geri dönüş öncesindeki dört başlık şarkısı “Like OOH-AHH”, “Cheer Up”, “TT” ve “Knock Knock” bu şekilde adlandırılmıştır. Hatta J.Y. Park imzalı bu geri dönüş şarkısı önceki dört şarkı büyük müzik listelerinde Unnies, Psy, IU ve daha fazla isme karşı “İlk 10,000,000 yapan grup” olarak adlandırılan bir diğer üçüncü nesil kız grubunun düşüşü olarak nitelendirildi.
Teoriye ilişkin Netizen Yorumları şu şekilde;
-” Gerçekten grupların beşinci başlık şarkılarının listelerde kötü olduğu inkar edilemez bir gerçek ”
-“Whoa etkileyici ”
-“Eğer şarkıların sadece müzik listelerindeki durumlarına göre konuşuluyorsa bu değerlendirmeler ve teori doğru … Şahsen hepsine katılıyorum [beşinci başlık şarkısı laneti]”
– “Aman be sadece hepsinin kötü olduğunu kabul edin gitsin!”
Bu teori hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Şirketler araya sade bir şarkı koyarak tepkileri ölçüp yeni tarzlar belirlemek için bu şekilde bir strateji yürütüyor olabilir mi?
Kaynak: allkpop
Dedikodu haber kategorisi, Güney Kore’de kulaktan kulağa yayılan, flört, skandal ve benzeri dedikodu haberleri için özel kategoridir.