Eğlence şirketleri birçok gruba sahip olsalar da, her şirketin ana para kazandırıcısı olan bir grup vardır.
Günümüzde pek çok eğlence şirketi, çeşitli gruplar ve sanatçılar çıkarıyorlar. Tabii ki bu, bu şirketlere bir yerden gelen gelir olmadan mümkün olamaz. Bu yüzden belli gruplar, büyük popülerlikleri ve şirketlerin daha da genişlemesine imkân tanıyan gelir hacmi sayesinde şirketler için paha biçilemez hale geldiler.
Aşağıdan en büyük eğlence şirketlerinin ekmek kapısı olan gruplara göz atabilirsiniz!
SM– TVXQ
SM Entertainment çok iyi kazanan birçok idol gruba (hem yurtiçi hem de yurtdışı) sahip olmasına rağmen hiçbiri, TVXQ’nun Japonya’daki başarısı ve geliriyle karşılaştırılamaz. 2016 yılının ilk yarısında ikilinin 100 milyar Won kazandığı bildirildi.
JYP – 2PM
Kariyerlerine yaklaşık 10 yıl önce başlayan 2PM, Japonya’daki promosyonları sayesinde JYP Entertainment içinde birinci sırayı alıyor. JYP’nin GOT7 ve TWICE gibi yeni grupları hızla popülarite kazanırken, 2PM hala şirketin en çok kazanan grubu olarak tahtına sahip çıkıyor.
YG – BIGBANG
YG Entertainment’ın geçim kaynağının BIGBANG’dan başkası olmadığını bilmemek mümkün değil. Grubun 2006’daki çıkışlarından bu yana YG’nin toplam gelirinin % 80’inden fazlasını oluşturarak önemli bir güç haline geldi.
Woolim – INFINITE
INFINITE bir grup olarak büyüdükçe ve hem yurtiçinde hem de uluslararası alanda tanınma elde ettikçe Woolim de bir şirket olarak varlığını sürdürüyor. INFINITE, Woolim’in gelirinin % 85’ini elinde tutuyor. Şimdi ise NELL adlı rock grubu şirketten ayrıldığı için bu oran % 95 oldu.
WM Entertainment – B1A4
B1A4 kesinlikle küçük bir şirketin kurulmasına yardımcı olan bir gruptur. B1A4’ten önce, WM Entertainment gerçek bir binaya sahip değildi, ancak grubun popülaritesi hızla arttığında şirket bir bina satın alabildi. Sadece bu değil, aynı zamanda B1A4’ün başarısı sayesinde Oh My Girl de başarıya ulaşabildi.
KQ – Block B
Stardom Entertainment’ten ayrıldıktan sonra Block B üyeleri, grubunun kendi gelir sağlayıcısı olarak hareket ettikleri yeni ajans KQ Entertainment (eski adı Yedi Mevsim) ile anlaşma imzaladı.
FNC – FT Island
AOA, şimdilerde FNC’nin en önemli grubu gibi görünüyor ama aslında şirketi bugünkü yerine getiren FT Island’dır. Grubun büyük kazançları, şirketin genişlemesinde büyük ölçüde rol oynamıştır.
Cube – BEAST
BEAST üyeleri artık Cube Entertainment’le birlikte olmamasına rağmen, Cube’un gelirlerinin % 70’inden fazlasının BEAST’in faaliyetlerinden geldiği ve şirketin başlıca kazanç kapısı olduğu biliniyor.
Pledis – SEVENTEEN
SEVENTEEN, 2015 yılında piyasaya çıktığından beri Pledis Entertainment’ın kurtarıcısı oldu. Şirket yavaş yavaş düşüyordu ancak SEVENTEEN’in patlayıcı popülaritesi sayesinde kayda değer bir geri dönüş yapabildi. Şirket şimdi PRISTIN adlı yeni grup oluşturdu ve tanıtımlara başladı.
Big Hit – BTS
Big Hit Entertainment, BTS’nin başlangıcından sonra büyük bir dönüşüm yaşadı. Şirket başlangıçta borçla başladı ancak şimdi BTS çok fazla gelir getirerek şirketin ilk dönemlerinde ki borçlar ödendi. Şu anda Big Hit’in gelirinin % 95’inden fazlası BTS’den geliyor.
TOP Media – TEEN TOP
TEEN TOP’un üyeleri, TOP Medyanın şirketin bir numaralı gelir sağlayıcısıdır. Grup kısa bir süre önce L.Joe’nun ayrılığı ile sarsılmış olsa da, hala kendisi için iyi şeyler yapıyor.
Starship – SISTAR
Starship Entertainment’ın yıldızı olan SISTAR, adını yaşamıştır. Starship Entertainment’in MONSTA X ve Cosmic Girls gibi gruplara ev sahipliği yapmasına rağmen SISTAR, şirketin en başarılı grubudur.
Dream Tea – Girl’s Day
Sallantılı bir başlangıç yapmasına rağmen Girl’s Day, Kore’nin en iyi kız gruplarından birisi olarak başarılı olmayı başardı. Dream Tea Entertainment için grup, şirketin ana gelir kaynağı olarak hareket ediyor.
Kaynak : Koreaboo
K-Nedio haber kategorisi, Güney Koreli idoller, dramalar veya benzeri bir çok konuda liste haber tarzında hazırlanan paylaşımların yayınlandığı kategoridir.