TikTok ve İngiliz pazar araştırma şirketi Kantar’ın raporuna göre, K-pop endüstrisinin mevcut pazar büyüklüğü 76 milyar dolar değerinde. Bu büyüme ivmesiyle Kore ürün ve hizmetlerinin potansiyel değerinin 2030 yılına kadar 143 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
K-pop’un geliri artık sadece konserler, albümler ve ürünlerden değil, K-beauty, K-food, K-fashion ve Güney Kore turizmi gibi çeşitli sektörlerden de geliyor. Örneğin, Kore Kozmetik Derneği’nin 2023 verilerine göre Vietnam, Kore kozmetik ürünleri için en karlı pazar konumunda.
Moda markalarının K-pop pazarına yoğun ilgisi devam ediyor. BLACKPINK‘ten Jennie Chanel’ın, Jisoo Dior’un, Rosé Saint Laurent’in, NCT‘den Jungwoo Tod’s’un ve Stray Kids‘den Felix Louis Vuitton’un marka elçiliğini yapıyor.
Yiyecek-içecek sektöründe de önemli iş birlikleri göze çarpıyor. 2024 başında NewJeans Coca-Cola‘nın küresel elçisi olurken, BABYMONSTER Pepsi ile ortaklık kurdu. BLACKPINK‘in Starbucks ile yaptığı “Turn Up Your Summer” kampanyası da büyük başarı elde etti.
Kore Yaratıcı İçerik Ajansı’na (KOCCA) göre Güney Kore, içerik endüstrisinde dünya çapında 7. sırada yer alıyor. Ülke, kültür endüstrisini ilk 4’e yükseltme hedefiyle K-pop eğlence içeriğini desteklemeye devam edecek.
Kaynak: kbizoom
Güney Kore’de sanat hayatı başta olmak üzere, makale türüne girebilecek her içerik bu kategoride.