ENHYPEN, yeni albümü ile geri döndü!
ENHYPEN üyeleri (Jungwon, Heeseung, Jay, Jake, Sunghoon, Sunoo, NI-KI), geçen sefer Consequence ile görüştüklerinde akılları çoktan gelecekteydi. K-Pop grubu, çıkışlarından sonra başlattıkları serinin son albümü “BORDER : CARNIVAL”ı geçtiğimiz Nisan ayında yayımladı. Grubun 2. mini albümü, TikTok’ta patlayan ve Spotify’da 76 milyondan fazla dinlenen “FEVER” da dahil olmak üzere birçok yakalayıcı şarkı ile dolu.
“BORDER : CARNIVAL”, bütün üyelerin de üzerinde konuşmaktan mutlu olduğu harika bir şarkı koleksiyonuydu. Fakat o zaman bile üyeler, bir sonraki projeleri için can atıyorlardı. Ve şimdi, ENHYPEN’ın ilk stüdyo albümü “DIMENSION : DILEMMA” 12 Ekim’de piyasaya sürüldü!
(Tamed-Dashed MV)
“Intro : Whiteout” parçasının sonunda Jake, “Hangi yolu seçersek seçelim, koşmak zorundayız” diyor. (ENHYPEN, özellikle iyi intro’lara sahip olmayı sever.) Bu kavramlar, yaş aralığı henüz çok genç olan ENHYPEN için biraz yoğun duruyor olabilir – Grubun maknae’sinin yani en küçüğü NI-KI’nin yakın zamanda 16 yaşına basacak olmasını göz önüne alırsak –
(Intro : Whiteout)
Bir yarışma şovunda milyonlarca izleyicinin önünde oluşturdukları gerçeklikleriyle birlikte, genç yaşta şöhretin aldatıcılığıyla karşılaşan gençler, her ne kadar heyecanlı olsalar da BTS, TXT gibi HYBE Labels altında bulunan ve sektörde büyük etkileri olan kıdemli sanatçılara sahip olmanın getirdiği inanılmaz baskıyı hissediyorlar.
Başlık şarkısı “Tamed-Dashed”, şöhretin aldatıcılığı ile birlikte grubun düştüğü ikileme doğrudan hitap ediyor. Şarkı, sound olarak BORDER : CARNIVAL’ın başlık şarkısı “Drunk-Dazed”i andırıyor: hareketli ve enerjik, yakalayıcı ve tabii ki muhteşem bir koreografiye sahip olmaya hazır. Albümde Yunan mitolojisiyle ilişkili olan 3 konsept, şiirlerden çıkarılmış gibi okunan şarkı sözleriyle karşılığını veriyor. Nakaratta söyledikleri gibi: Kavuran güneş, yol göster bana / Pusulam, lütfen artık beni bırakma
(Tamed-Dashed Özel Geri Dönüş Sahnesi)
Albüm, özellikle birbirini takip eden 3 etkileyici parçadan oluşuyor:
1. “Upper Side Dreamin’”, dinleyicilerin saatler sonra kendilerini dalgın bir şekilde mırıldanırken yakalayacakları türden bir kulak kurduna sahip. (Evet, deneyimle konuşuyorum.)
2. “Just A Little Bit”, romantik gençlik samimiyetiyle 90’lı yılların erkek ballad gruplarını andırıyor. BORDER : CARNIVAL’ın başka bir favori şarkısı olan “Not For Sale” gibi, “Just A Little Bit” şarkısı da üyelere çiçek açan falsettoları gösterme şansı veriyor.
(10 Months + Not For Sale + Just A Little Bit)
3. Ve bu üçlü içinde sayacağım son şarkı; ritmi birden değişen ve kulüplerde patlamaya hazır bir EDM parçası olan “Go Big or Go Home”. – Koreografiye bakın, çok acil! –
(Go Big or Go Home Özel Geri Dönüş Sahnesi)
ENHYPEN, ayrıca “Blockbuster (Like An Action Movie)” şarkıları için TXT’den Yeonjun ile iş birliği yaptı. Yeonjun, şarkıya biraz çılgınca bir tat katıyor diyebiliriz. Yoğun rap parçalarıyla öne çıkan Blockbuster şarkısı ile, ENHYPEN’ın sınırlarını zorladığını görmek güzel.. Hayatının gişe rekorları kıran bir film gibi olmasını isteyen bir genci anlatan iş birliği şarkısı, konusu itibariyle de oldukça dikkat çekiyor.
15-19 yaş arasındaki gençlerin enerjisini doğal olarak ortaya çıkaran rock altyapılı “Attention, please!” şarkısı ise ENHYPEN’a kesinlikle çok uyuyor.
(Blockbuster feat Yeonjun)
(Attention,please!)
Hala nispeten yeni olan grubun ilk tam uzunluktaki albümlerine baktığımızda, bir sonraki adımda nereye gideceklerini görmek heyecan verici hissettiriyor. Gelecekte çocukların alt birimler halinde şarkılar söylediğini görmek de güzel olabilir.
Şarkılarda bahsettikleri bu tema, açık bir şekilde gerçek duyguları ortaya koyuyor ve sanatçının deneyimlerinin bir portresini çiziyor. Ancak, sanatçı şarkıya kişisel dokunuşlar yaptığı sürece dinleyici ile arasında bir köprü kurulmaya devam edecektir. Sonuçta bu kişisel bağlantı, ENHYPEN’ın istediği bir şey gibi görünüyor.
Jake, Jay ve Heeseung, başka bir anlatı parçası olan “Interlude : Question” ile birlikte albümü rüya gibi dizelerle kapatıyor. Albümün son şarkısını “Outro” yerine “Interlude (ara)” olarak adlandırmaları bile her şeyi açık uçlu bırakıyor. “Koşarsam anlayacağımı düşündüm…ama sonunda hiçbir şey hissetmedim” diyor Jake. Son olarak albümün sonunda, “Uzaklaşacağım…Sonra bir yere varacağım, başka bir yer..Ama o nerede olacak?” diye sorarak şarkıyı bitiriyor Heeseung.
(Interlude : Question)
Sanırım bu sorunun cevabını hep birlikte bulmamız gerekecek …
Kaynak: Consequence, YouTube, Twitter
Güney Kore’de sanat hayatı başta olmak üzere, makale türüne girebilecek her içerik bu kategoride.