Yazı: Black Pink Netflix belgeselinde görüldüğü gibi ‘K-Pop’un arkasındaki rahatsız edici gerçek
Kaynak: Kyunghyang News via Naver
1. [+144, -4] Medyanın, belgeselin “onların acımasız eğitimlerinin süslü gösterimi” olduğunu düşünmesini talihsiz buluyorum. Dünyada çok çeşitli işler var ve çoğu zaman bu işleri yapanların hepsi doğal olarak acımasız bir eğitim dönemi görüyor. Özellikle spor veya sanatla uğraşanlar için acımasız bir eğitim dönemi, bu alanlarda başarı için şarttır. Buz prensesleri Kim Yuna, E-Spor atleti Faker, basketbol imparatoru Jordan. Hiçbiri eğitimi için kan ve gözyaşı terlemeye zorlanmadı, bunu gönüllü olarak yaptılar. Belgesele bu çabanın güzellemesi demek haksızlık olur.
2. [+67, -5] New York Times ne diyor? Nasıl olur da YG’nin Black Pink’ten milyarlarca dolar kazandığını sanki kurumsal dronlarmış gibi varsayabilirler? Neden Black Pink’i söz hakkı olmayan köleler gibi düşünüyorlar, kimler ücretsiz çalıştırılıyor? Black Pink tonla para kazanıyor ve emekli olduklarında kendi binalarını alabilirler, peki bu saçmalık nedir? Sistemin ikiyüzlü hiçbir yanı yok. Black Pink seçilmiş olanlardı.
3. [+50, -1] Onların sahip olduklarına ulaşmak için acı çekmelisiniz. İnsanların oturup bir loto ile ikramiye vurmayı beklemelerini mi bekliyorsunuz? Black Pink, çabalarını hak eden şeyi kazanıyor. Buraya gelmek için çok çalıştılar.
4. [+48, -2] Bu rahatsız edici gerçek. O zaman rahat gerçeği duymak ister misin? Dünyada böyle bir peri masalı olup olmadığını kendine sor. Gerçek asla çocukların sevdiği tatlı bir şeker parçası değildir. Acı bir bitter çikolata parçasıdır. Bence bizim bu başarıların acıyla geldiğini anlamamız gerekiyor ve hayat hiçbir zaman umduğumuz tatlı peri masalları gibi olmuyor.
5. [+37, -5] İnsanlar hiç yoktan sorun çıkarıyor
6. [+13, -0] Belgeselde bu kadar rahatsız edici olan ne? Hepimiz böyle yaşıyoruz. İlkokuldan beri çocuklar acımasız bir toplumda rekabet etmek için okula gönderiliyor. Neden Black Pink üzücü bir durumdaymış gibi lanse edilyor? Yabancı medyanın her zaman K-Pop hakkında önyargılı bir görüşe sahip olduğunu hissediyorum, bu yüzden Kore medyasının olumlu eleştirilerle buna karşı koyma zamanı geldi. Umarım Black Pink ve ülkemizin diğer tüm genç sanatçıları günlerini pişmanlık duymadan geçirirler. Kore fighting!
7. [+9, -0] Herhangi bir alanda başarılı olmak için bu kadar çaba, fedakarlık ve kayıp gerekir. Bu hayatın bir gerçeği. New York Times toplumumuzu bunun için nasıl eleştirebilir? Ya kendi toplumları? Alt yazıları bile okuyamayan Amerikalılarla dolu değil mi? Başkanları Trump’ın önderliğinde? Ve Black Pink’e ‘ürünler’ demek gerekli mi? Sanat yapıyorlar. Black Pink bir ürünse, dünyada ürün olmayan nedir? Çaba başarının anasıdır ve bu dünyanın her yerinde doğru kabul edilen bir felsefedir.
8. [+8, -0] Buna olumsuz bakmanın adil olduğunu düşünmüyorum. Bu insanlar yetenekleri olduğunu anladılar ve başarılarını kazanmak için en iyi çabayı gösterdiler. Olimpiyat yıldızlarının başarıları için herhangi bir çaba göstermediğini mi düşünüyorsunuz?
Kaynak: netizenbuzz
Netizen haberleri, Güney Kore’deki popüler sosyal ağ sitelerinde yapılan tartışmaların Türkçe’ye çevrilmesi üzerine yapılan haberlerdir. Netizen haberlerinde sitemiz veya editörlerimizin herhangi bireysel yorumu bulunmamaktadır. Tamamı çeviridir ve tarafımızdan yapılan herhangi bir ekleme yoktur.