İntihar fikrinin her zaman karmaşık bir konu olduğu ve insanların bunu neden yaptığına dair sadece tek bir neden gösterilemeyeceği söylenir. Fakat dünyanın küreselleşmesiyle beraber artan bu rekabetçi ortamın, iyi bir akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerin psikolojisini kötü yönde etkilediğini söylemek yanlış olmaz. Buna kanıt olarak öğrenim hayatlarının ortalarında olan öğrencilerin büyük çoğunluğunun anksiyete ve stres ile karşı karşıya gelmesi gösterilebilir. Bunlarla başa çıkacak kadar gücü veya yeteri kadar sosyal çevresi olmayan çoğu öğrenci için intihar en kolay yol gibi görünüyor.
Güney Kore her ne kadar gelişmiş ekonomi ve umut veren bir teknolojiye sahip olsa da gençler arasında intihar oranlarının en yüksek olduğu ülkelerin başında yer alıyor. İntihar edenlerin yaşları ise 15-24 arasında değişmekte.
Bu yıl içerisinde Kore’nin önde gelen Enstitülerinden biri olan Kore Yüksek Bilim ve Teknoloji Enstitüsünden 4 öğrenci ve bir profesör intihar ederek hayatına son verdi. Kore Yüksek Bilim ve Teknoloji Enstitüsünde meydana gelen beşinci intihar olayından sonra basın açıklaması yapan öğrenci konseyi, yaptığı açıklamada; ”Bu rekabetçi ortam bizi gün be gün köşeye sıkıştırıp boğuyor. Ödevlerimizden dolayı sorun yaşayan arkadaşlarımıza otuz dakika bile ayıramadık. Artık özgürce gülmek için bile dirayetimiz kalmadı.” sözlerine yer verdi.
Kaynak:La Voix Des Jeunes
Çeviri:nina00x
Siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz?
Diğer haberler kategorisi, diğer kategorilerle eşleşmeyen tarzda genel veya siyasi haberlerin yayınlandığı kategoridir.