OECD tarafından açıklanan raporda” Güvenebileceğiniz,Size Destek Olan Bir Akrabanız ya da Dostunuz Var mı ? ” sorusuna ülkedeki insanların birbirlerine karşı davranışlarını baz alarak sıralama yaptı.
Çeşitli kurumlar tarafından yapılan sosyal analizlerde ülke insanının başı sıkıştığında ya da yardıma ihtiyaçları olduğunda diğer insanlar ile iletişimlerinin ve güvenirlik oranlarının 10 üzerinden 0.2’de kaldığı görüldü.Özellikle gençler ve yaşlıların yardım konusunda diğer insanlara anlayışları konusunda büyük farklılıklar bulunuyor.Yeni nesil birbirine güven vermiyor.
İnsanların birbirine güvendiği ülkeler sıralaması şu şekilde ; İsviçre, Danimarka, Almanya, Avustralya, Kanada, İngiltere, ABD, Japonya, Fransa, Türkiye, Şili, Meksika ve Güney Kore
Yonhap News üzerinden Nate aracılığıyla yapılan Netizen Yorumları şu şekilde;
1. [+1,041, -24] Güney Koreliler genellikle insanların sadece kendi işlerine bakmadıklarını söylerler.Ancak yardıma ihtiyacınız olduğunda bencillik eğilimi gösterirler. Herkes kendi hayatını yaşıyor.Yabancı ülkelerde olduğu gibi bireyselliğe yönelik bir eğilim var. Herkes yaptığı işe saygı duyuyor.E ğer yardıma ihtiyacınız olursa insanlar o zaman bir adım atıyorlar.
2. [+804, -21] Koreliler her zaman iyilik içeren anketlerde son sırada
3. [+602, -21] Toplumda önemli olan etkenlerden biride para. Gösterişinizi yaptığınızda sorun. olmuyor. Anket içeriğinde gençlerin kendilerini dolandırıcıları için akılı telefonları suçladıkları yaşlıların arkadaşlarını vs. suçladıkları söyleniyor. İnsanların birbirine saygı duyması için yaş farkını ya da para gibi unsurları kullanmaları önlenmeli artık
4. [+61, -1] Mutluluğu paylaşmak senin olumlu özelliğin,mutsuzluğunu paylaşmak ise acizliğin olarak görülüyor.
5. [+47, -5] Gerçekten iyi bir şey olduğunda bazı arkadaşların kıskançlıkla sevincinizi paylaştığını hissedebiliyorsunuz.
6. [+42, -3] 26 yaşındayım … ve herkesin bahsettiği en iyi arkadaşa sahip değilim. Eğer çok mecbur kalırsam o zaman sadece arayıp iletişime geçtiğim bir kaç kişi var. ㅋㅋ
7. [+32, -0] Kore’de arkadaşlık yok. Sana yardım eden insanlar bunu daha sonra senden karşılık almak için kullanıyorlar.
8. [+32, -1] Yüksek lisans için Amerika’da giden bir arkadaşıma en yakın arkadaşının kaç yaşında olduğunu sorunca 45 dedi. Bizse 26 yaşındayız. Yabancılar için yaş gerçekten sadece rakamdan ibaret. Kore’de 45 yaşındaki bir insan ile 26 yaşındaki birinin arkadaş olduğunu hayal edebilir musunuz ? Bazen yazımızın saygı ifadesi olarak kullanılması nedeniyle kendimi kısıtlanmış hissediyorum.
9. [+30, -0] Yalnız olmayı seviyorum. İşten sonra eve gidip film izlemeyi, lezzetli yemekler yemeyi ve kitap okumayı gerçekten seviyorum. Arkadaşlarımla dışarı çıkıp eğleniyorum !! Fakat evde olmayı seviyorum ㅋㅋ Bundan hiç rahatsız değilim
10. [+30, -1] Lütfen OECD Kore’nin yakasından düşsün.Her zaman utanç içinde kalıyoruz. Parası olduğu için yetenek programlarına çıkan yeteneksiz zengin aile çocukları gibiyiz.
Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?
KAYNAK : netizenbuzz
Netizen haberleri, Güney Kore’deki popüler sosyal ağ sitelerinde yapılan tartışmaların Türkçe’ye çevrilmesi üzerine yapılan haberlerdir. Netizen haberlerinde sitemiz veya editörlerimizin herhangi bireysel yorumu bulunmamaktadır. Tamamı çeviridir ve tarafımızdan yapılan herhangi bir ekleme yoktur.