K-Pop hayranları yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için bir araya geldi.
21 Haziran’da The New Yorker, BTS hakkında E. Tammy Kim tarafından yazılan ve K-Pop hayranlarını hızla #TammyKimApologize ve #NewYorkerApologize gibi ifadeleri trend haline getirme noktasına getiren bir makale yayınladı. Makale, BTS’in Nasıl Tarihin En Popüler Gruplarından Biri Olduğuna odaklanmayı amaçlasa da, birçok hayran SHINee‘den Jonghyun‘un “gereksiz” olarak anılması ve kıdemli grup BIGBANG‘e “saygısızlık” karşısında üzüldü.
Yazar, BTS’in genç nesle yardım etmek için dünya çapında bir organizasyonla ortaklık kurma başarısından bahsettiğinde, hayranlar tarafından iki olay alakasız olduğu için eklenmesi “gereksiz” olarak yorumlanan Jonghyun’un vefatını da eklediler.
2017’de -K-pop grubu SHINee’de bir şarkıcı olan Kim Jonghyun’un intihar ederek öldüğü yıl- BTS, çocuklara ve gençlere yönelik şiddetle mücadele için UNICEF ile bir kampanya başlattı.
– E. Tammy Kim
Hayranlar, Jonghyun’un böyle bir bağlamda vefatından söz edilmesinden dolayı üzülmekle kalmadılar, aynı zamanda Jonghyun’un “bir sanatçı olarak mirası” ve LGBT+ topluluğunu desteklemekten akıl sağlığına kadar (yaptığı) sosyal adalet çağrılarıyla hatırlanması gerektiğine dikkat çektiler. K-Pop hayranları ayrıca makalenin diğer bölümleriyle ilgili öfkelerini dile getirdiler.
while jonghyun was using his platform to get korean laws changed, bring attention to israeli occupation, call out discrimination towards transgender people, you’re out here disrespecting him to get a few clicks https://t.co/aRqq1lpjsO
—
(@oddshift_) June 21, 2022
if you want to talk about paving the way then lets talk about jonghyun being one of the very first people in kpop to openly advocate for mental health, support a trans student, talk about women's rights and overall use his platform as a voice for those who need it
— A Jonghyun enjoyer (@jonghyunnified) June 21, 2022
Yazar, LGBT+ topluluğunun bir üyesi olarak ARMY tarafından hoşgörüyle karşılandığını hisseden Çinli bir BTS hayranıyla konuştu ve bu da BIGBANG’in Kore yasalarıyla ilgili durumlarının yayınlanmasıyla da alakasız görünüyordu.
Çin, Chengdu’da kendini eşcinsel olarak tanımlayan bir ARMY, halka açık olmasa da bana “BTS’nin büyük bir queer bileşeni var. Fandom gerçekten sıcak hissettiriyor.” dedi. (Bunu şarkıcıları seks ticareti, kumar ve uyuşturucu suçlarından hüküm giyen K-pop grubu BIGBANG ile karşılaştırın.)”
– E. Tammy Kim
Hayranlar, G-Dragon’un LGBT+ kuruluşlarına ışık tutmaktan onları onurlandırmak için dövme yaptırmasına kadar LGBT+ topluluğunu ne denli desteklediğine dikkat çekti. Ayrıca grubun geçmişteki durumları, VIP’lerin LGBT+ hayranları ne kadar sıcak baktığıyla da ilgili değil.
Hayranlar ayrıca, BTS’den önce çıkış yapan Block B, BAP ve DMTN gibi K-Pop grup kitlelerinin göz ardı edilerek, müzik tonu Hip-Hop merkezli olan çok fazla K-Pop grubu olmadığının söylenmesinden de rahatsız oldular. Hayranlar ayrıca SHINee, Brown Eyed Girls ve BIGBANG gibi grupların zaten kendi müziklerini yazıp ürettiğini de belirtti.
Bir K-pop grubunun rap ve hip-hop temelinde başlaması alışılmadık bir şeydi. …Ama Koreli üç büyüğün aksine, Bang [Si Hyuk] idollerinin kendilerini ifade etmelerine izin verirdi, hem de kendi müziklerini yazarak hem de hayranlarıyla doğrudan etkileşim kurarak.
– E. Tammy Kim
The New Yorker’dan veya yazar E. Tammy Kim’den konuyla ilgili herhangi bir yanıt henüz gelmedi.
K-Magazin haber kategorisi, Güney Kore’de magazin içerikli tüm haberlerin bulunduğu ana magazin haber kategorisidir.