TVXQ, Japonya’da başka bir seviyede.
K-Pop gruplarının Oricon’daki toplam satışları
1. TVXQ
2. BTS
3. BoA
4. BIGBANG
5. TWICE
6. Girls’ Generation
7. KARA
8. SHINee
9. SEVENTEEN
10. 2PM
TVXQ, 393 milyon yen (~$352 milyon) ile 1 numarada.
Oricon’un tekli listesinde 12 kez zirveye yerleşti.
“Milyon satış” gibi sertifikalar almadılar, albümleri sadece 2 versiyondan oluşuyor. Bugünlerdeki 17 farklı albüm kapaklı ve satışı arttırmak için kullanılan ilgi çekici hileler koyan gruplardan tamamen farklılar.
Tam albümler söz konusu olduğunda, TVXQ hâlâ iyi sonuçlar elde ediyor. 6. tam albümleri “TIME”, 3 gün içinde 300.000’den fazla kopya satarak 5. tam albümleri “TONE”u geçerek kendi rekorunu kırdı.
Japonya’da K-Pop grupları konser katılım listesi
1. TVXQ
2. BIGBANG
3. SHINee
4. iKON
5. EXO
6. Girls’ Generation
7, SUPER JUNIOR
8. JYJ
9. SEVENTEEN
10. BTS
TVXQ, şimdiye kadar 5.73 milyon seyirci çekerek ilk sırada.
TVXQ, 75,000 koltuk kapasiteli Nissan Stadyumu’nda şimdiye kadar konser veren tek yabancı sanatçı.
“Yalnızca 3 konserle $50 milyon hasılat yapan idol.”
Japonya’nın Heisei Dönemi’nin (1989-2019) en etkili sanatçıları
TVXQ 7. sırada, KARA 11. ve Girls’ Generation 19. sırada.
Sadece fandom gücü değil halk gücüne de sahipler:
◯Başlarda Japonya’da herhangi bir underground şarkıcıdan farkları olmadıkları için çok zorluklar çektiler.
◯Çıkış teklileri “Hug”, Oricon’da 77. sırada yer aldı.
◯2005’de “Stay with Me Tonight” ve “Somebody to Love”ı yayımladılar ama sonuç beklentilerinden çok düşüktü.
◯Mart 2006’da 5. teklileri “Tomorrow will Surely Come”ı yayımladılar ama yine listedeki sıralamaları öncekilerden iyi değildi.
◯İlk tam albümleri “Heart, Mind and Soul”ı yayımladılar ama yine listelerde iyi sonuç elde edemediler. Çaylaklığın getirdiği sınırlar yüzünden promosyonları kısıtlıydı.
◯Bu yüzden müziklerini daha fazla insana tanıtmak için küçük alanlarda konserler verdiler. Turlarına toplamda 15,000 kişi katıldı.
◯Turun etkisi var mıdır bilinmez, turun ardından çıkardıkları ilk tekli “Begin”, Oricon’da 15. sıraya yerleşti.
◯”Sky” teklisi, 25,000 kopyayı geçerek Oricon’da 6. sıraya yerleşti.
◯Ancak o zamanlar TVXQ’nun Kore’deki etkisini düşününce bu onlar için çok kötü bir sonuçtu. “Sky”ın yayımlanmasından kısa bir süre sonra Kore’de yayımladıkları 3. albümleri “O-Jung. Ban. Hap.” 300,000’den fazla sattı. O zamanlar bir idolün, böyle bir satış rakamına ulaşması pek görülmeyen bir şeydi.
◯Zorluklar 2007’de de devam etti. Kurulu bir fandomu olmadığından ve satışlarının halk nezdinde yeterli olmadığını bildikleri için sokaklarda ve küçük canlı müzik alanlarında performans sergilemeye devam ettiler.
◯Ağustos 2007’de “Summer” yayımlandı. 120,000’den fazla satarak Oricon’un günlük listesinde 1 numara oldular. Bu, TVXQ’nun adının Japonya’da duyulması için bir fırsat oldu.
◯2008’de yayımladıkları “Purple Line” ile Oricon’un haftalık listesinde ilk kez 1 numara oldular.
◯”Why Did I Fall in Love with You?”nun yayımlanmasından sonraki durum mükemmeldi. Oricon’un haftalık listesinde 1 numarada yer aldılar ve Japonya’da 3 teklisiyle 1 numaraya ulaşan ilk yabancı sanatçı oldular.
◯Ardından 24. teklileri “Mirotic” ve 25. teklileri “Bolero’/’Kiss the Baby Sky”ı yayımladılar. Hepsi Oricon listesinde 1. sıraya yerleşti.
◯Aynı yıl Japonya’da en popüler sanatçı olarak tanındılar ve sadece başarılı sanatçıların katıldığı “NHK Kouhaku Red and White”a davet edildiler.
TVXQ’nun, SMS oylamasını Japon sanatçılara karşı bile ezici bir farkla kazandığını gösteren grafik
◯Tek kelime Japonca bilmeden Japonya’da çıkış yaptıktan sonra çok zorluklar yaşadılar ve yıllar sonrasında başarıyı yakaladılar. 2009’da bazı üyeler, sözleşmeyle ilgili sorunlar yaşadıkları için SM Entertainment’a karşı yasal savaş başlattılar. Bu yüzden Aralık 2009’daki “NHK Red and White” programı sonrası tüm faaliyetleri durduruldu.
◯2010’da 29. teklileri “Break Out!”ı yayımladılar ancak hiçbir promosyon yapmadılar.
◯Geçici olarak faaliyetlerini durdurduktan sonra TVXQ, 2011’de 2 üyeli (Yunho ve Changmin) sistemle geri döndü ve teklileri “Superstar” ve 5. tam albümleri “TONE”u yayımlayarak Japonya’daki faaliyetlerine devam ettiler.
◯2018’de Begin Again turlarının sonunda Nissan Stadyumu konserlerini duyurdular. Bu, TVXQ’nun 2013 sonrasındaki 2. Nissan turu olacaktı. Ek olarak, bu sefer 3 gün arka arkaya konser vererek tarihte bunu başaran tek sanatçı oldular.
Nissan’da 1 kez bile performans sergileyen yabancı sanatçı olmamasını göz önünde bulundurursak, bu TVXQ adına çok büyük bir başarı.
1.[+349, -44] TVXQ bunları 5 üyeyle birlikte başardı ama sanki 2 üyeyle başarmış gibi yazmışsın.
2.[+137, -24] TVXQ’nun serüvenini açıklayacak olursak, endüstrinin en dibinden başlayıp zorluklarla başa çıktılar ve Japonya’nın zirvedeki sanatçılarından oldular. Başarılı olma umuduyla, Japonca tek kelime bile bilmeden Japonya’ya gittiler. Tamamen görmezden gelindiler ve farklı bir topluluk olmanın acısını çektiler. Popüler olmadıkları için endüstri tarafından adaletsizliklere uğradılar. Yabancı oldukları için ön yargıyla karşılaştılar ve TV’ye çıkarılmadılar. Personeller tarafından bile ezildiler. Promosyon yapamadıkları için sokaklara indiler, pankart açtılar, ekipmanlarını ve mikrofonlarını kurdular ve sokaklarda canlı performans sergilediler.
3.[+126, -17] TVXQ bir efsane.
4.[+116, -13] Bunlar 5 üyenin başarıları. Kalan 2 üye etkisiz.
5.[+67, -11] Onlar duvar.
“Şu anda Güney Kore, film ve müzik gibi sektörlerde Japonya’nın önünde. TVXQ çıkış yaptığında Japonya, Kore’nin önündeydi ama gözümüzü açıp kapayıncaya kadar bizi ele geçirdiler.” Bunlar Japonya’nın kültür başkanı Shunichi Tokura’nın Nisan’da gazetecilere verdiği demeçler. O gün başkan Tokura Japonya’nın ileride Japonya kültürünü küreselleştirmek için adımlar atacağını söyledi. Kültürden sorumlu bir devlet yetkilisinin, bir ülkenin kendi kültürlerini ele geçirdiğini söylemesi sıradan bir şey değil. Bu açık bir şekilde Japonya’nın, Kore kültürünün yayılmasına nasıl baktığını gösteriyor.
6.[+61, -11] Neden bazı yorumlar kötücül?
7.[+58, -8] TVXQ, bir K-Pop şarkıcısı değill, tamamen başka bir seviyedeler. 3 gün süren Nissan turlarında sınırlı koltuklar bile satıldı.
8.[+54, -6] TVXQ, Japonya’da faaliyetlerine başladığında Kore dalgası yoktu. Zirveye adım adım ulaştılar.
9.[+48, -5] Japonya’da TVXQ’yu geçebilecek bir Koreli yıldız olacağını sanmıyorum. Bu; kapıyı açmak ve sonra yolu açmak gibi. Trend olan idoller olacak ama TVXQ her zaman bir ikon ve duvar olarak kalacak.
10.[+44, -4] Japonların çoğu, TVXQ’nun Kore değil Japon grubu gibi olduğunu düşünüyor. TVXQ’nun seviyesi çok farklı.
Kaynak: Allkpop
Netizen haberleri, Güney Kore’deki popüler sosyal ağ sitelerinde yapılan tartışmaların Türkçe’ye çevrilmesi üzerine yapılan haberlerdir. Netizen haberlerinde sitemiz veya editörlerimizin herhangi bireysel yorumu bulunmamaktadır. Tamamı çeviridir ve tarafımızdan yapılan herhangi bir ekleme yoktur.