Tek çalışanlı ve iki çocuklu Koreli bir ailenin fakirlik sınırının üstüne çıkabilmesi için asgari ücretli ebeveynlerden birisinin haftalık en az 62 saat çalışması gerektiği belirtildi.
Bu 34 OECD ülkeleri arasından Kore’yi asgari ücret için en uzun çalışma saatlerine sahip 11. ülke yapıyor.
Kore Sağlık ve Sosyal İşler Enstitüsü‘nde araştırmacı olan Kim Hyun Kyung tarafından sonuçlar açıklandı. Rakamsal veriler vergi kesintilerinden sonra ve devletin iki çocuklu tek ebeveyne olan destek bağışlarını da dahil ederek oluşturuldu. Fakirlik tanımı ailenin aylık ortalama gelirinin yarısı belirlenerek oluşturuldu. Bu rakam da aylık yaklaşık 5407 Türk Lirası olarak bulundu. Bu aynı zamanda temel güvenli yaşam desteğine elverişli olan nüfus için de belirleyici rakam.
Fakirlik sınırının üstüne çıkmak adına asgari ücret için 62 saat çalışmak zorunda olan Koreliler, Avustralya, İrlanda ve İngiltere gibi ülkelerle karşılaştırıldığında fakirlikten kaçmak için sadece bunun yarısı kadar çalıştığında yeterli oluyor. Asgari ücret için uzun çalışma saatlerine sahip olan ülkeler arasında Çek Cumhuriyeti, Şili, Estonya, Yunanistan, İspanya ve Slovenya da var.
2015 yılında Kore’de asgari ücret saat başı yaklaşık 14.31 TL. Bu da 25 OECD ülkesi arasında asgari ücrette Kore’yi 14. sıraya yerleştiriyor. Kim Hyun Kyung “Kore diğer OECD ülkelerine göre daha düşük vergilere sahip olduğu için asgari ücret gelirinin %92’si direk olarak çalışana gidiyor. Bu da yükselen asgari ücretin fakirlikle savaşmakta faydalı olabileceği anlamına geliyor. Asgari ücretle alakalı sosyal refah politikalarını hedef alarak fakirlikle daha etkili bir şekilde savaşabiliriz” diye açıklamada bulundu.
Ayrıca Kore’de asgari ücret saat başı için 15.47 TL’ye yükseltilecek.
Kaynak: soompi
Editör: issilay
Diğer haberler kategorisi, diğer kategorilerle eşleşmeyen tarzda genel veya siyasi haberlerin yayınlandığı kategoridir.